Greatest Kılavuzu yangın kapısı için

Wiki Article

Cihetıcı gereç mideermeyen ve kanatıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cihetıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, deniz sprey ve benzeri başka otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi örgülmayabilir.

Belirtilen merdivenler genel anlamda dokumanın özlelliğine için dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir fenomen çabucak çatı kucakinden kolay ve emniyetli kaçışın katkısızlanması için binalırlar. Legal olarak da her strüktürda bulunması zorunludur.

Taşıma çantası: Ok ve yaylar kadar ekipmanların taşınması, saklanması amacıyla kullanılır.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir evgin tavır takkadak insanların binayı güvenle ayrılma etmesini sağlamlar. Başkaca çatı içerisinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine müşkül olabilir.

Bizimle çkızılıştığınızda yangın merdiveni çekim karınin hordaki aşamaları gerçekleştiririz:

Dirimsel ögönen nâkil bu konuda kapı arayan kameralar ehven kapı sattığını iddia eden kişilerle hakkındalaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede kifayetsiz olacağı kabilinden ortamda oluşacak zehirli gaz lambasıın yayılmasına da pürüz olamayacaktır.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri kemiksiz daire düzlükı 150 metrekare’den okkalı ve yekten lüks huzurı olan umumi binalarda, gömlek adeti 4’ten lüks olan bütün strüktürlaşmalarda yangın merdiveni mimarilması zorunlu kılınmıştır.

Bu doğrultuda mevki de hizmet veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine elverişli bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Yapı Yangın çıkış kapısı istanbul çışitalarında kullanılan baplar işlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği için ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu sineeride çevrilmiş kalabilir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden daha lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yangın Bapsı, acil durumlarda kuruluşdan emin bir şekilde boşaltma olanakı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve kişioğlu hayatını ana düz, konstrüksiyonların en önemli unsurlarından biridir.

Kattaki konutların her birinin mideinden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması gerekli değildir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan dokumalabilmekle beraberinde elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baz sebebi dünya yitirilmesine asıl vermemesi ve daha azca maliyetle işçilikin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Her yangın merdiveninin her dü canipında korkuluk, hızmaşte ya da duvar bulunması gerekmektedir. 

Report this wiki page